Doorslaand vocht: oorzaken, gevaren, oplossingen & kosten

Bij doorslaand vocht hoopt vocht, afkomstig van regen, sneeuw of ijzel, zich in de muur van de buitengevel op. Het krijgt dan de kans om naar de binnenkant van de muren, plafonds en vloeren door te trekken. Vochtproblemen die niet worden aangepakt kan schade veroorzaken aan de structurele integriteit van je huis. Naast vochtige muren in huis veroorzaakt vocht helaas ook andere ongemakken. Het is bovendien schadelijk voor de gezondheid van jezelf en je huisgenoten.

Heb je muren die vochtig aanvoelen? Het is belangrijk om de oorzaak van doorslaand vocht snel aan te pakken om verdere schade aan je huis én gezondheidsproblemen te voorkomen!

Hoe kun je doorslaand vocht herkennen?

Oorzaken van doorslaand vocht in een woning

Let op: Het uitvoeren van deze werkzaamheden vergt specialistische kennis. Laat dit dus een van onze experts doen d.m.v. een gratis inspectie.

Gratis inspectie en vrijblijvende prijsopgave ontvangen?

5 oplossingen voor veelvoorkomende vochtproblemen

Veelgestelde vragen over doorslaand vocht

Muren impregneren betreft het aanbrengen van een waterafstotend middel op de buitenkant van de muren om doorslaand vocht te voorkomen. Het is vooral effectief tegen regenwater. Muren injecteren omvat het inbrengen van vochtwerende stoffen in de muur via boorgaten om optrekkend vocht vanuit de grond te stoppen.

Vochtwerende verf kan doorslaand vocht op de korte termijn verminderen. Vochtwerende verf creëert waterafstotende laag op de binnenmuur. Vochtwerende verf behandelt echter niet de onderliggende oorzaak van het vochtprobleem. Het is essentieel om de oorzaak van doorslaand vocht door een vochtexpert te laten identificeren en aan te pakken om het duurzaam opgelost te krijgen!

Hulp of advies nodig?

Gratis inspectie

Gratis inspectie aanvragen?

Om u zo snel mogelijk te helpen kunt u een gratis inspectie aanvragen (ook voor preventie!)

Gratis & Vrijblijvend