Kruipruimte isoleren?

Heb je een koude ruimte in huis en steeds last van koude voeten? Of wil je gaan besparen op de energiekosten? Is de kruipruimte in jouw huis wel (optimaal) geïsoleerd?

Laat jij je kruipruimte isoleren, dan ga je snel het verschil opmerken in wooncomfort én je profiteert van een flinke besparing op energiekosten! Hoe kun je het beste isoleren? Daarover vertellen we graag meer.

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isolatie betekent: een warmer huis en geld overhouden

Kruipruimte isoleren? Zo doen we dat:

Door onze ervaring hebben we een werkwijze gevormd die eenvoudig is en zorgt voor een goede doorloop van een project:

 1. 1. Gratis inspectie

  Wij bekijken de kruipruimte om de mogelijkheden te bekijken..

 2. 2. Actieplan en offerte

  Je krijgt van ons een overzichtelijk stappenplan en maatwerkofferte.

 3. 3. Uitvoering

  We voeren de afgesproken isolatie werkzaamheden uit.

 4. 4. Controle & nazorg

  Wij controleren elke klus nauwkeurig en zorgen voor de nodige nazorg.

Wat zijn de voordelen van een kruipruimte isoleren?

Onze voordelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel auctor libero. Suspendisse quis ex luctus, ultrices arcu in, porttitor lacus. Aliquam ultricies velit eu posuere pharetra. Ut vel nulla sed sem hendrerit viverra vitae in dui.

Vraag een gratis inspectie aan

Wij vragen uw adresgegevens zodat onze specialisten uw beter kunnen helpen met uw aanvraag.

Wat kost vloerisolatie van de kruipruimte?

Let op: Het uitvoeren van deze werkzaamheden vergt specialistische kennis. Laat dit dus een van onze experts doen d.m.v. een gratis inspectie.

Gratis inspectie en vrijblijvende prijsopgave ontvangen?

Ervaringen

Joeri Spiekerman van W.via Google
Lees verder
Prima geholpen door vochtweg. Onze kelder was erg vochtig en tijdens onze verbouwing hebben zij dit verholpen. Erg tevreden over de service achteraf. Als er wat is en je zoekt contact heb je altijd erg snel een reactie en word je snel geholpen. Ze nemen de garantie erg serieus.
Michael R.via Google
Lees verder
Michel heeft het probleem bekeken en ons prima geadviseerd. Vochtweg heeft vandaag prima werk geleverd. Alle afspraken zijn nagekomen. Kortom betrouwbaar en prima bedrijf. Ik zou u Vochtweg willen aanbevelen.
Ronald D.via Google
Lees verder
Professioneel, Pragmatisch bij issues en schakelt snel. De mannen zijn zeer netjes en denken graag mee.
Arie K.via Google
Lees verder
Goed werk afgeleverd. Muren zijn heel goed gevoegd. Vochtprobleem in kelder was niet gelijk opgelost. Even bellen en ze waren er weer en uiteindelijk helemaal keurig opgelost.
Frank J.via Google
Lees verder
Wij hadden een behoorlijk vochtprobleem in de kruipruimte. Bij veel regenval steeg het grondwater dat vervolgens via allerlei scheuren naar binnen liep. Eerst hebben ze netjes het water eruit gepompt en vervolgens zowel de binnenzijde als de buitenzijde aangepakt. Probleem was meteen helemaal opgelost!
NH Geveltechniek B.V.via Google
Lees verder
Onze klanten adviseren wij Vochtweg als specialist in het oplossen van problemen bij optrekkend vocht. Komt zijn afspraken na en levert een top product!
Previous
Next

Veelgestelde vragen over kruipruimte isolatie

Ja, als je vloerverwarming hebt kun jij ook de kruipruimte isoleren. isolatie is nodig voor een efficiënt verwarmingssysteem en minimaliseert het energieverlies via de vloer. De installatie van isolatiemateriaal helpt om een buffer te creëren. Die voorkomt dat de warmte ontsnapt, zodat er geen grote temperatuurverschillen in het hele huis ontstaan. Bij vloerverwarming kun je bodemisolatie toepassen door middel van isolatieparels, isolatiechips of schelpen.

Is de kruipruimte nu (te) vochtig? Dan beginnen wij met het waterdicht maken van de fundering van de kruipruimte. Dit kan worden gedaan door een waterdichte coating aan te brengen, de muren met een waterdichte gel te injecteren, door eventueel ondervloermembranen aan te brengen of andere maatregelen zoals drainage. Zodra dit klaar is, gaan we de kruipruimte isoleren met producten met een hoge R-waarde, zoals schuimplaten of een ander isolatiemateriaal. Meer lees je over dit onderwerp op de pagina ‘vocht in de kruipruimte’.

Bodemisolatie kan worden gebruikt voor houten vloeren. Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal die geschikt zijn voor gebruik in houten vloeren. Om het beste type isolatiemateriaal te kiezen, is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en het beoogde doel.

Ja, je kunt het plafond van een kruipruimte isoleren als het een houten vloer betreft. Daarvoor moet je een isolatieplaat of isolatiemateriaal aanbrengen tussen de houten balken en de vloer. Dit zorgt niet alleen voor extra isolatiewaarde, maar beschermt het hout ook tegen vochtschade.

Vloerisolatie in de kruipruimte is er in verschillende vormen. Deze kunnen bestaan uit spuitschuim isolatie, hardschuimplaat isolatie en glasvezel rollen of batts. Afhankelijk van de grootte van de kruipruimte kun je ook verschillende soorten isolatie nodig hebben voor een optimaal resultaat. Het is belangrijk om met professionals te overleggen over het beste type isolatie voor jouw kruipruimte of huis!

Net als bij kruipruimtevloerisolatie kan bodemisolatie in verschillende vormen voorkomen. Naast EPS-parels of chips, kan bodemisolatie bestaan uit sproeischuimisolatie, isolatie van hardschuimplaten en glasvezelrollen of -blokken. Raadpleeg altijd een vakman voor het beste type bodemisolatie voor jouw specifieke situatie.

Het juiste isolatiemateriaal kiezen is afhankelijk van de uitgangssituatie en het doel van de kruipruimte isolatie. Belangrijk is dat het isolatiemateriaal alle kieren en gaten dicht. Schuimplaatisolatie is bijvoorbeeld een effectieve barrière voor luchtinfiltratie, maar minder effectief met betrekking tot vocht. Veel aannemers adviseren een combinatie van schuim met gesloten cellen en glasvezelmatten. Het is dus ook belangrijk een isolatiemateriaal te kiezen dat bestand is tegen vocht in de kruipruimte. Overleg daarom altijd goed met jouw kruipruimte specialist!

Onze professionals
staan voor je klaar!

Mail ons

info@kelderdicht.nl

Deskundig en gecertificeerd partnernetwerk ★★★★★

Vochtige kruipruimte isoleren

Hulp of advies nodig?

Gratis inspectie

Gratis inspectie aanvragen?

Om u zo snel mogelijk te helpen kunt u een gratis inspectie aanvragen (ook voor preventie!)

Gratis & Vrijblijvend