Heb je een koude ruimte in huis en steeds last van koude voeten? Of wil je gaan besparen op de energiekosten? Is de kruipruimte in jouw huis wel (optimaal) geïsoleerd?
Laat jij je kruipruimte isoleren, dan ga je snel het verschil opmerken in wooncomfort én je profiteert van een flinke besparing op energiekosten! Hoe kun je het beste isoleren? Daarover vertellen we graag meer.
Mark adviseert je graag!
Neem contact op >
Om een warmer huis te krijgen kun je de bodem van de kruipruimte isoleren of de onderkant van de vloer. Maar het kan ook allebei. Onze vakspecialist zal tijdens een gratis inspectie de kruipruimte inspecteren op luchtlekkage en vocht. Uiteraard bekijken wij ook hoe de vloer is gemaakt; een betonnen vloer vraagt om een andere oplossing dan een houten vloer. Daarna bevelen wij de best passende isolatieoplossing aan. Zo kun jij straks rekenen op een maximale energie-efficiëntie!
Door onze ervaring hebben we een werkwijze gevormd die eenvoudig is en zorgt voor een goede doorloop van een project:
Wij bekijken de kruipruimte om de mogelijkheden te bekijken..
Je krijgt van ons een overzichtelijk stappenplan en maatwerkofferte.
We voeren de afgesproken isolatie werkzaamheden uit.
Wij controleren elke klus nauwkeurig en zorgen voor de nodige nazorg.
Subsidie kruipruimte isolatie Ga jij jouw kruipruimte isoleren? Dan kun je daarvoor subsidie aanvragen. Informeer bij onze specialisten naar de voorwaarden: zij zijn helemaal op de hoogte van de regelgeving omtrent subsidie op isolatie.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel auctor libero. Suspendisse quis ex luctus, ultrices arcu in, porttitor lacus. Aliquam ultricies velit eu posuere pharetra. Ut vel nulla sed sem hendrerit viverra vitae in dui.
Wij vragen uw adresgegevens zodat onze specialisten uw beter kunnen helpen met uw aanvraag.
De totale kosten voor vloerisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de kruipruimte, het soort isolatiemateriaal dat wordt gebruikt, enzovoorts. Verderop lees je wat er allemaal komt kijken bij het berekenen van de prijs van kruipruimte isolatie. Ga uit van een richtprijs tussen de 1.000 en 2.000 euro voor een kruipruimte van ca. 50 m2. Wil jij weten wat vloerisolatie van de kruipruimte kost? Vraag dan snel een exacte prijsopgave aan!
Volgens Milieu Centraal bespaar je jaarlijks gemiddeld 200 tot 300 euro aan energiekosten door kruipruimte isolatie. Bovendien krijg je een subsidie op deze investering. Zo heb je de kosten snel terugverdiend.
Let op: Het uitvoeren van deze werkzaamheden vergt specialistische kennis. Laat dit dus een van onze experts doen d.m.v. een gratis inspectie.
Ja, als je vloerverwarming hebt kun jij ook de kruipruimte isoleren. isolatie is nodig voor een efficiënt verwarmingssysteem en minimaliseert het energieverlies via de vloer. De installatie van isolatiemateriaal helpt om een buffer te creëren. Die voorkomt dat de warmte ontsnapt, zodat er geen grote temperatuurverschillen in het hele huis ontstaan. Bij vloerverwarming kun je bodemisolatie toepassen door middel van isolatieparels, isolatiechips of schelpen.
Is de kruipruimte nu (te) vochtig? Dan beginnen wij met het waterdicht maken van de fundering van de kruipruimte. Dit kan worden gedaan door een waterdichte coating aan te brengen, de muren met een waterdichte gel te injecteren, door eventueel ondervloermembranen aan te brengen of andere maatregelen zoals drainage. Zodra dit klaar is, gaan we de kruipruimte isoleren met producten met een hoge R-waarde, zoals schuimplaten of een ander isolatiemateriaal. Meer lees je over dit onderwerp op de pagina ‘vocht in de kruipruimte’.
Bodemisolatie kan worden gebruikt voor houten vloeren. Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal die geschikt zijn voor gebruik in houten vloeren. Om het beste type isolatiemateriaal te kiezen, is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en het beoogde doel.
Ja, je kunt het plafond van een kruipruimte isoleren als het een houten vloer betreft. Daarvoor moet je een isolatieplaat of isolatiemateriaal aanbrengen tussen de houten balken en de vloer. Dit zorgt niet alleen voor extra isolatiewaarde, maar beschermt het hout ook tegen vochtschade.
Vloerisolatie in de kruipruimte is er in verschillende vormen. Deze kunnen bestaan uit spuitschuim isolatie, hardschuimplaat isolatie en glasvezel rollen of batts. Afhankelijk van de grootte van de kruipruimte kun je ook verschillende soorten isolatie nodig hebben voor een optimaal resultaat. Het is belangrijk om met professionals te overleggen over het beste type isolatie voor jouw kruipruimte of huis!
Net als bij kruipruimtevloerisolatie kan bodemisolatie in verschillende vormen voorkomen. Naast EPS-parels of chips, kan bodemisolatie bestaan uit sproeischuimisolatie, isolatie van hardschuimplaten en glasvezelrollen of -blokken. Raadpleeg altijd een vakman voor het beste type bodemisolatie voor jouw specifieke situatie.
Het juiste isolatiemateriaal kiezen is afhankelijk van de uitgangssituatie en het doel van de kruipruimte isolatie. Belangrijk is dat het isolatiemateriaal alle kieren en gaten dicht. Schuimplaatisolatie is bijvoorbeeld een effectieve barrière voor luchtinfiltratie, maar minder effectief met betrekking tot vocht. Veel aannemers adviseren een combinatie van schuim met gesloten cellen en glasvezelmatten. Het is dus ook belangrijk een isolatiemateriaal te kiezen dat bestand is tegen vocht in de kruipruimte. Overleg daarom altijd goed met jouw kruipruimte specialist!
Gratis inspectie
Om u zo snel mogelijk te helpen kunt u een gratis inspectie aanvragen (ook voor preventie!)