Kruipruimte ventilatie: cruciaal voor een gezond (t)huis

Het ventileren van je kruipruimte is erg belangrijk. Waarom? Door het ventileren van de kruipruimte houd je je huis gezond en comfortabel om te wonen. Kruipruimte ventilatie helpt om overtollig vocht te verwijderen.

Te veel vocht in de kruipruimte leidt tot ernstige vochtproblemen in je huis. Maar het veroorzaakt ook de groei van schimmel en meeldauw. Schimmels veroorzaken gezondheidsproblemen.

Kruipruimte ventilatie rooster grijs

Vocht tast meer aan dan je lief is

Muffe lucht in huis?

De muffe lucht ruik je meestal pas als je de kruipruimte opent. Die nare luchtjes ontstaat bij stilstaande lucht en als er niet voldoende ventilatie is. In een slecht geventileerde kruipruimte kan ook een radioactief gas hangen. Dat heet radongas en is afkomstig uit de bodem. Dit gas is zeer ongezond en veroorzaakt longkanker.

Als je thuis deze muffe geur ruikt – zelfs wanneer de kruipruimte is afgesloten – dan is het hoog tijd om een deskundige in kruipruimte ventilatie te bellen!

Wat kost kruipruimte ventilatie?

Let op: Het uitvoeren van deze werkzaamheden vergt specialistische kennis. Laat dit dus een van onze experts doen d.m.v. een gratis inspectie.

Gratis inspectie en vrijblijvende prijsopgave ontvangen?

Vochtige kruipruimte ventileren; wat is er voor nodig?

Onze professionals
staan voor je klaar!

Mail ons

info@kelderdicht.nl

Deskundig en gecertificeerd partnernetwerk ★★★★★

Ook bodemisolatie helpt om de kruipruimte beter te ventileren

Veelgestelde vragen over kruipruimte ventilatie

Ja, het is echt nodig! Het is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je woning. Zonder goede ventilatie ontstaan er veel problemen met je huis. Maar boven alles is ventileren van je kruipruimte noodzaak voor de gezondheid van jezelf en je gezin!

Het is mogelijk om kruipruimte-ventilatieopeningen zelf te installeren zonder de hulp van een professional. Maar het is wel aan te raden om door een ervaren vakman te laten doen, zoals de professionals van Kelderdicht.nl. Op deze manier ben je er zeker van dat het systeem optimaal geïnstalleerd en correct geconfigureerd is, zodat er geen andere problemen ontstaan.

Om een kruipruimte droog te houden, is voldoende ventilatie essentieel. Voorwaarde is dat dat er niet continu staand water in de kruipruimte staat. In dat geval zijn er aanvullende maatregelen nodig.

De benodigde ventilatie kan variëren. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de kruipruimte, de vochtigheidsgraad en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen wordt aanbevolen om minimaal 1 tot 2 ventilatieopeningen per 25 m² vloeroppervlakte te hebben. Zo blijft alles lekker fris en droog! Onze vakmannen kunnen jou exact vertellen hoeveel ventilatieroosters er nodig zijn voor jouw huis. Maak gerust een afspraak!

Kruipruimteventilatie biedt talloze voordelen die zorgen voor een optimale leefomgeving. Denk aan vochtbeheersing, verbeterde luchtkwaliteit, voorkomen van schimmels en nare geuren, energiebesparing en ongediertebestrijding.

Bij het installeren van kruipruimteventilatie is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de juiste materialen worden gebruikt. Het materiaal moet bestand zijn tegen corrosie en andere omgevingsfactoren. Metalen of kunststof roosters zijn goede opties, omdat ze duurzaam en gemakkelijk te installeren zijn. Zorg er ook voor dat er een hor over het rooster wordt geplaatst, zodat er geen ongedierte je kruipruimte binnenkomt.

Heb je te maken met overmatig vocht in je kruipruimte of kelder na een flinke regenbui of door stijgend grondwater? Lees dan ook onze tips op de pagina ‘Kelder waterdicht maken’, ‘kelderafdichting’ of ‘vochtige kruipruimte’.

Vloerisolatie is, net als bodemisolatie, belangrijk voor kruipruimteventilatie. Het helpt de lucht warm en droog te houden, vermindert vochtophoping en voorkomt condensatie en schimmelvorming. Bovendien houdt goede vloerisolatie koude tocht tegen waardoor de vloer in de wwonkamer warmer aanvoelt. Voorwaarde is dat er voldoende werkruimte aanwezig is voor de monteur. Is dat niet zo, dan is bodemisolatie ook een goede oplossing.

Hulp of advies nodig?

Gratis inspectie

Gratis inspectie aanvragen?

Om u zo snel mogelijk te helpen kunt u een gratis inspectie aanvragen (ook voor preventie!)

Gratis & Vrijblijvend