Optrekkend vocht door grondwater: oorzaken, oplossingen en kosten

Optrekkend vocht – door bijvoorbeeld stijgend grondwater – kan een serieuze bedreiging vormen voor de structurele integriteit en bewoonbaarheid van je woning. Heb je te maken met vochtproblemen in jouw woning? Daar kunnen helaas meerdere oorzaken voor zijn. Met onze gratis vochtinspectie sporen wij de oorzaken van het vochtprobleem snel op. Onze vochtbestrijdingexperts staan klaar om problemen met optrekkend vocht voorgoed aan te pakken en voor altijd te voorkomen. Zo verbeteren en beschermen wij jouw leefomgeving én huis!

Zijn je muren vochtig? Voorkom schade aan je huis en gezondheid en behandel optrekkend vocht zo snel mogelijk.

Grondwater veroorzaakt optrekkend vocht

Gevolgen optrekkend vocht in huis

Let op: Het uitvoeren van deze werkzaamheden vergt specialistische kennis. Laat dit dus een van onze experts doen d.m.v. een gratis inspectie.

Gratis inspectie en vrijblijvende prijsopgave ontvangen?

Wat is optrekkend vocht en waar komt het voor?

Veelgestelde vragen over optrekkend vocht

Na zware regenbuien kan regenwater, dat zich steeds weer ophoopt onder de woning, structurele problemen en schade veroorzaken aan de fundering. Het leidt tot problemen, zoals: verminderde draagkracht van de fundering, schade aan het metselwerk, corrosie van metalen die in de muur zitten, aantasting van isolatielagen en houtrot.

Het kiezen tussen muren injecteren of impregneren om optrekkend vocht te bestrijden, hangt af van de omstandigheden. Injecteren is duurzamer, omdat het probleem bij de bron aanpakt. Het vereist wel droogtijd voor herstelwerkzaamheden. Impregneren is sneller maar behandelt het vochtprobleem aan de oppervlakte. Beide methoden zijn effectief en kunnen zelfs gecombineerd worden voor optimale resultaten. Raadpleeg een professionele vochtexpert om de meest geschikte aanpak te bepalen op basis van de ernst en het type vochtprobleem.

Het behandelen van optrekkend vocht is niet zelf op te lossen, vanwege de complexiteit en de mogelijke structurele oorzaken. Nadeel van zelf een vochtbehandeling toepassen is dat je de kans loopt dat er iets fout gedaan wordt. Onze vochtexperts hebben de expertise en middelen om effectieve oplossingen aan te bieden. Laat je de klus uitvoeren door een professionele vochtbestrijder van Kelderdicht, dan voorkom je verdere schade.

Dit wordt doorgaans niet gedekt door de opstalverzekering, omdat het wordt beschouwd als een gevolg van slijtage en slecht onderhoud.

Hulp of advies nodig?

Gratis inspectie

Gratis inspectie aanvragen?

Om u zo snel mogelijk te helpen kunt u een gratis inspectie aanvragen (ook voor preventie!)

Gratis & Vrijblijvend