Vochtige kelder? Laat het tijdig oplossen

Een vochtige kelder kan jou als huiseigenaar flink wat kopzorgen geven. Doorslaand vocht in de kelder heeft de nare bijkomstigheid dat het door de kelderwanden en -vloeren omhoog trekt richting de leefruimtes. Dat levert meer problemen op dan alleen een koude woonvloer..

Vochtige Kelder Verhelpen - Gratis inspectie

Vochtige kelders zijn bevriend met kou en een dikke energierekening

Vocht in de kelder bestrijden? Zo doen wij dat!

Welke oplossing passend is voor jouw woning, hangt van het soort vochtprobleem af. Daarom komen wij altijd op locatie de situatie beoordelen. De specialist maakt eerst een vochtanalyse. Daarna stellen wij een plan van aanpak op. Zo weet jij exact hoe wij het vocht in de kelder of een vochtige kruipruimte gaan bestrijden, welke materialen en ingrepen er nodig zijn, hoeveel tijd het vraagt en… dat is ook niet onbelangrijk: hoeveel het kost om die vochtige kelder droog te maken.

 1. 1. Gratis inspectie

  Wij identificeren de bron van waterlekkage.

 2. 2. Actieplan en offerte

  Je krijgt van ons een overzichtelijk stappenplan en maatwerkofferte.

 3. 3. Uitvoering

  We lossen het vochtprobleem kundig op om het in de toekomst te voorkomen.

 4. 4. Controle & nazorg

  Wij controleren elke klus nauwkeurig en zorgen voor de nodige nazorg.

Mogelijke oplossingen die een vochtige kelder droog maken:

 • Kelderbekuiping: bij bekuiping of kelderdichting wordt er een waterdichte cementering of coating op kelderwand of -vloer aangebracht.
 • Muren injecteren: in combinatie met bekuiping worden muren vaak geïnjecteerd met een vochtwerende gel. Daarna wordt waterdicht cement aangebracht.
 • Kelder draineren: als het grondwaterniveau te hoog is, dan wordt bekuiping aangevuld met wand-, vloer- of randdrainage.

Wij zijn je nieuwe vrienden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel auctor libero. Suspendisse quis ex luctus, ultrices arcu in, porttitor lacus. Aliquam ultricies velit eu posuere pharetra. Ut vel nulla sed sem hendrerit viverra vitae in dui.

Vraag een gratis inspectie aan

Wij vragen uw adresgegevens zodat onze specialisten uw beter kunnen helpen met uw aanvraag.

Gemiddelde kosten van vochtbestrijding in de kelder

Let op: Het uitvoeren van deze werkzaamheden vergt specialistische kennis. Laat dit dus een van onze experts doen d.m.v. een gratis inspectie.

Gratis inspectie en vrijblijvende prijsopgave ontvangen?

Ervaringen

Joeri Spiekerman van W.via Google
Lees verder
Prima geholpen door vochtweg. Onze kelder was erg vochtig en tijdens onze verbouwing hebben zij dit verholpen. Erg tevreden over de service achteraf. Als er wat is en je zoekt contact heb je altijd erg snel een reactie en word je snel geholpen. Ze nemen de garantie erg serieus.
Michael R.via Google
Lees verder
Michel heeft het probleem bekeken en ons prima geadviseerd. Vochtweg heeft vandaag prima werk geleverd. Alle afspraken zijn nagekomen. Kortom betrouwbaar en prima bedrijf. Ik zou u Vochtweg willen aanbevelen.
Ronald D.via Google
Lees verder
Professioneel, Pragmatisch bij issues en schakelt snel. De mannen zijn zeer netjes en denken graag mee.
Arie K.via Google
Lees verder
Goed werk afgeleverd. Muren zijn heel goed gevoegd. Vochtprobleem in kelder was niet gelijk opgelost. Even bellen en ze waren er weer en uiteindelijk helemaal keurig opgelost.
Frank J.via Google
Lees verder
Wij hadden een behoorlijk vochtprobleem in de kruipruimte. Bij veel regenval steeg het grondwater dat vervolgens via allerlei scheuren naar binnen liep. Eerst hebben ze netjes het water eruit gepompt en vervolgens zowel de binnenzijde als de buitenzijde aangepakt. Probleem was meteen helemaal opgelost!
NH Geveltechniek B.V.via Google
Lees verder
Onze klanten adviseren wij Vochtweg als specialist in het oplossen van problemen bij optrekkend vocht. Komt zijn afspraken na en levert een top product!
Previous
Next

Veelgestelde vragen over vochtige kelders:

Er kunnen veel mogelijke oorzaken zijn.
 • Een oorzaak kan zijn dat de ondergrondse ruimte geen vochtwerende keldermuren of -vloeren heeft. Vooral bij oudere huizen zijn dat de belangrijkste oorzaken.
 • Kelderlekkage kan ontstaan door lekkages van een waterleiding of afvoerpijpen.
 • De meest voorkomende oorzaak van een vochtige kelder is echter condens. Condensatievocht ontstaat door temperatuurwisselingen, gecombineerd met slechte ventilatie.
 • Slechte ventilatie: een kelder heeft meestal geen ramen, dus ook het ventileren ervan wordt moeilijk. Ventilatieroosters plaatsen die voor verse lucht zorgen, brengen vaak niet de gewenste oplossing.
 • Een hoge grondwaterstand kan een kelder nat maken, ongeacht de hoeveelheid waterdichting en bescherming die is aangebracht.
 • Een andere veel voorkomende oorzaak is een slechte afwatering rond de fundering. Als de goten van het huis de afvoer niet wegleiden van de woning of als er onvoldoende gradering is, dan kan dit de oorzaak zijn van de vochtproblemen.
 • Een vochtige, natte kelder zorgt voor een hoge luchtvochtigheid.
 • Daardoor ontstaat er muffe lucht, die zelfs ongezond kan zijn.
 • In een vochtige ruimte gedijen ongezonde schimmels en zwammen goed!
 • Er ontstaat een muffe geur.
 • Het vocht trekt omhoog door kelderwanden en veroorzaken een koude vloer.
 • Hoge gasrekeningen zijn ook het gevolg van een vochtige kelder.

Een kelder waterdicht maken of kelderafdichting zijn twee verschillende oplossingen als het gaat om het aanpakken van vocht in het souterrain. Waterdichting voorkomt waterlekkage, terwijl afdichting het huis beschermt tegen het binnendringen van lucht en damp. In beide gevallen is het belangrijk dat je een ervaren professional inhuurt die weet hoe hij de situatie correct moet beoordelen en behandelen

Onze professionals
staan voor je klaar!

Mail ons

info@kelderdicht.nl

Deskundig en gecertificeerd partnernetwerk ★★★★★

Wat is het verschil tussen kelderdichting of kelderafdichting?

Hulp of advies nodig?

Gratis inspectie

Gratis inspectie aanvragen?

Om u zo snel mogelijk te helpen kunt u een gratis inspectie aanvragen (ook voor preventie!)

Gratis & Vrijblijvend