Een vochtige kruipruimte kan ernstige vochtproblemen veroorzaken in uw huis, zoals vochtige muren en condens op de ramen. Dit wordt vaak veroorzaakt door slechte ventilatie, maar zelfs met goede ventilatie kan het vochtprobleem blijven bestaan. Gelukkig zijn er andere oplossingen. Met meer dan 25 jaar ervaring, kunnen wij uw kruipruimte gratis inspecteren en behandelen met de beste oplossingen om uw huis te beschermen tegen vochtproblemen.
Mark adviseert je graag!
Neem contact op >
Een vochtige kruipruimte zorgt voor veel problemen in huis. En die gaan vaak verder dan die vieze, vochtige lucht, veroorzaakt door de combinatie van vocht en schimmel. Vocht is een sluipmoordenaar voor je huis. Het tast funderingen, muren, vloeren, plafonds en de gezondheid aan.
Als je vocht in de kruipruimte niet bestrijdt, trekt het in de bovengelegen ruimtes. Als huiseigenaar wil je een natte kruipruimte daarom beslist voorkomen. Wanneer worden vochtige kruipruimtes een nog groter probleem?
Heb je geen kruipruimte maar een vochtige kelder? Vocht kan via de kelder in de bovengelegen ruimtes trekken. Daarnaast zij wij ook de specialist in kelders waterdicht maken en kelders verdiepen.
Gratis inspectie? Vraag het hier aan.
Jouw kruipruimte droog maken is een duurzame investering in de woning. Vochtbestrijding is een permanente oplossing voor natte kruipruimtes en levert een naast wooncomfort een flinke besparing op de energiekosten op en voorkomt dure gebreken aan het pand.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel auctor libero. Suspendisse quis ex luctus, ultrices arcu in, porttitor lacus. Aliquam ultricies velit eu posuere pharetra. Ut vel nulla sed sem hendrerit viverra vitae in dui.
Wij vragen uw adresgegevens zodat onze specialisten uw beter kunnen helpen met uw aanvraag.
De kosten om een vochtige kruipruimte droog te maken zijn afhankelijk van de grootte van de kruipruimte en de mate van de waterindringing. De kosten kunnen variëren van minder dan 1.000 tot meer dan 30.000 euro, afhankelijk van de ernst van de schade.
Als je het niet laat oplossen dan gaat een natte kruipruimte je al gauw nog meer geld kosten en verborgen gebreken veroorzaken. Een natte kruipruimte veroorzaakt namelijk veel schade doordat optrekkend vocht in de muren en vloeren gaat zitten, behang los komt en schimmels volop kans krijgen.
Let op: Het uitvoeren van deze werkzaamheden vergt specialistische kennis. Laat dit dus een van onze experts doen d.m.v. een gratis inspectie.
Stijve isolatieplaten zijn een goede oplossing voor de isolatie van kelderplafonds. Deze platen kunnen eenvoudig tussen de vloerbalken aangebracht. Zij bieden een goede thermische bescherming. De platen zijn er in verschillende maten en diktes verkrijgbaar. Bovendien zijn ze snel gemonteerd en dat scheelt in hogere arbeidskosten.
Er zijn verschillende oorzaken die een kruipruimte vochtig maken. Vaak zijn ze snel op te lossen; soms is er een combinatie van oplossingen nodig om die natte kruipruimte voorgoed droog te krijgen. Nadat wij de gratis vochtanalyse hebben uitgevoerd, krijgt u een duidelijke plan van aanpak en een overzichtelijke offerte.
Een vochtige kruipruimte leidt meestal tot andere vochtproblemen in huis. En dat wil jij beslist voorkomen! Maak daarom snel een afspraak met onze vochtexpert.
Via een gratis vochtanalyse – uitgevoerd door onze vochtexperts – achterhalen wij snel wat het vochtprobleem is!
Gelukkig hoef je niet altijd een fortuin te betalen. Voor het isoleren van je kruipruimte en een vochtige kruipruimte droog maken, kun je subsidie aanvragen. De subsidie wordt gebruikt om een deel van de kosten van reparaties, materialen en installatie te dekken. Voordat je een subsidie aanvraagt, is het belangrijk om te weten welke eisen er gelden en hoe de aanvraagprocedure verloopt. Daarmee kunnen wij jou ook helpen!
In de volgende alinea’s lees je meer over deze oplossingen.
Een goed ventilatiesysteem is essentieel voor de kruipruimte, omdat het vocht afvoert en condensatie vermindert. Zorg er daarom voor dat er voldoende luchtstroom de kruipruimte in en uit gaat. Dit kan door beluchtingsroosters of kanalen in de wanden van de kruipruimte aan te brengen.
Een plastic isolatielaag is een effectieve manier om de kruipruimte te beschermen tegen vocht. Door de bodem te bedekken wordt water of vocht dat in de ruimte kan komen, buiten gehouden. Het helpt ook de luchtinfiltratie te verminderen en de energie-efficiëntie in de kruipruimte te verbeteren. Lees ook: wat kost kruipruimte isolatie?
Het is belangrijk om de bodem van de kruipruimte te isoleren. Bodemisolatie voorkomt dat koude lucht de kruipruimte binnenkomt en warme lucht de kruipruimte verlaat, wat kan leiden tot vochtgerelateerde problemen. Het gebruiken van isolatie zoals PUR-schuim, EPS-chips of isolatieplaten helpt de energie-efficiëntie in de kruipruimte te verbeteren door de temperatuur te reguleren. De isolatiekorrels stijgen met het grondwater mee omhoog de kruipruimte in. Ze zorgen er tegelijk voor dat dit vocht niet in de kruipruimte verdampt en condenseert.
Als de kruipruimte vatbaar opstijgend grondwater, dan is waterdicht maken een goede optie. Bekuipen betekent dat de vloeren en wanden van de kruipruimte worden behandeld met een gespecialiseerd afdichtingsmiddel – een waterdichte pleister of pasta – om vocht buiten te houden. Lees ook meer over vocht in de kelder.
Is er doorlopend sprake van een hoge grondwaterstand? Dan is drainage de beste oplossing. Bij drainage laat je het water wegpompen. Hierin worden wanddrainage, vloerdrainage en randdrainage onderscheiden. Drainage zorgt er dus voor dat kruipruimte water afgevoerd wordt.
Injecteren tegen vocht is de ideale vochtwering wanneer er geen stilstaand water in de kruipruimte is, maar wel een hoge luchtvochtigheid of condensatie. Hierbij wordt waterdicht makende gel in de muren en vloeren van de kelder geïnjecteerd. Dit creëert een onzichtbare vochtbarrière tegen inkomend grondwater en andere vochtbronnen.
Gratis inspectie
Om u zo snel mogelijk te helpen kunt u een gratis inspectie aanvragen (ook voor preventie!)