Kelderafdichting: de beste oplossingen voor het afdichten van kelders

Een kelder met vocht en/of zwam en schimmel problemen kan zorgen voor hoge kosten. Wees er daarom snel bij om het probleem tijdig op te lossen d.m.v. kelderafdichting.

Kelder bekuiping

Wat zijn de gevolgen van een natte kelder?

Kelderafdichting? Zo doen we dat:

Door onze ervaring hebben we een werkwijze gevormd die eenvoudig is en zorgt voor een goede doorloop van een project:

 1. 1. Gratis inspectie

  Wij inspecteren de kelder om een passend advies te kunnen maken.

 2. 2. Actieplan en offerte

  Je krijgt van ons een overzichtelijk stappenplan en maatwerkofferte.

 3. 3. Uitvoering

  De uitvoer wordt gedaan door specialisten en duurt doorgaans een dag.

 4. 4. Controle & nazorg

  Wij controleren elke klus nauwkeurig en zorgen voor de nodige nazorg.

Oorzaken van een lekkende kelder

Onze voordelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel auctor libero. Suspendisse quis ex luctus, ultrices arcu in, porttitor lacus. Aliquam ultricies velit eu posuere pharetra. Ut vel nulla sed sem hendrerit viverra vitae in dui.

Vraag een gratis inspectie aan

Wij vragen uw adresgegevens zodat onze specialisten uw beter kunnen helpen met uw aanvraag.

Wat kost kelderafdichting?

Let op: Het uitvoeren van deze werkzaamheden vergt specialistische kennis. Laat dit dus een van onze experts doen d.m.v. een gratis inspectie.

Gratis inspectie en vrijblijvende prijsopgave ontvangen?

Ervaringen

Joeri Spiekerman van W.via Google
Lees verder
Prima geholpen door vochtweg. Onze kelder was erg vochtig en tijdens onze verbouwing hebben zij dit verholpen. Erg tevreden over de service achteraf. Als er wat is en je zoekt contact heb je altijd erg snel een reactie en word je snel geholpen. Ze nemen de garantie erg serieus.
Michael R.via Google
Lees verder
Michel heeft het probleem bekeken en ons prima geadviseerd. Vochtweg heeft vandaag prima werk geleverd. Alle afspraken zijn nagekomen. Kortom betrouwbaar en prima bedrijf. Ik zou u Vochtweg willen aanbevelen.
Ronald D.via Google
Lees verder
Professioneel, Pragmatisch bij issues en schakelt snel. De mannen zijn zeer netjes en denken graag mee.
Arie K.via Google
Lees verder
Goed werk afgeleverd. Muren zijn heel goed gevoegd. Vochtprobleem in kelder was niet gelijk opgelost. Even bellen en ze waren er weer en uiteindelijk helemaal keurig opgelost.
Frank J.via Google
Lees verder
Wij hadden een behoorlijk vochtprobleem in de kruipruimte. Bij veel regenval steeg het grondwater dat vervolgens via allerlei scheuren naar binnen liep. Eerst hebben ze netjes het water eruit gepompt en vervolgens zowel de binnenzijde als de buitenzijde aangepakt. Probleem was meteen helemaal opgelost!
NH Geveltechniek B.V.via Google
Lees verder
Onze klanten adviseren wij Vochtweg als specialist in het oplossen van problemen bij optrekkend vocht. Komt zijn afspraken na en levert een top product!
Previous
Next

Veelgestelde vragen over kelderafdichting

Jazeker! Niet-drukkend water – zoals regen, sneeuw en grondwater – kan een kelder ook binnendringen via de muren of de vloer. Dit type water is anders dan water dat onder druk staat, zoals een gesprongen leiding.

Niet-drukkend water kan vochtigheid en nattigheid van keldermuren veroorzaken. Ook hierbij is de beste aanpak om de muren van buitenaf waterdicht te maken. Hierbij wordt het terrein aan de buitenzijde van het getroffen deel van uw kelder afgegraven. Daarna wordt er een waterdicht membraan aangebracht, zoals een bitumineuze coating, om verdere lekkages te voorkomen.

Drukkend water is water onder druk dat via leidingen het huis binnenkomt, zoals een gesprongen leiding of een overlopend toilet. Dit type water is anders dan water zonder druk dat van buiten naar binnen sijpelt.

Waterlekkages onder druk kunnen worden voorkomen door een dompelpomp te installeren, die het water wegpompt. De dompelpomp moet worden geïnstalleerd in een gebied waar het binnenkomende water onder druk wordt opgevangen. Hiervoor moet je een drainagesysteem installeren rond de omtrek van de woning.

De eerste stap bij het identificeren van de bron van een kelderlekkage is het zoeken naar zichtbare tekenen van water. Als je stilstaand water of natte plekken op de muren en vloeren opmerkt, kan dat een teken zijn dat er grondwater het huis binnendringt. Je moet ook de ramen en deuren controleren op tekenen van doorsijpelend water. Als je geen zichtbare bron van het water kunt vinden, kan het water van onder de fundering komen. In dat geval moet je contact opnemen met een vakman om de oorzaak van het lek te achterhalen. Zij kunnen met gespecialiseerde apparatuur de ruimte inspecteren en de exacte oorzaak van de vochtigheid of overstroming vaststellen.

Het is belangrijk om bij jouw verzekering na te gaan welk type dekking wordt geboden voor kelderlekkage. Over het algemeen wordt waterschade door lekkage of overstroming van buiten het huis door sommige polissen gedekt, terwijl andere polissen dit soort waterschade niet dekken. Jouw verzekeraar kan je meer informatie geven over wat is inbegrepen in de verzekeringspolis en wat niet.

Onze professionals
staan voor je klaar!

Mail ons

info@kelderdicht.nl

Deskundig en gecertificeerd partnernetwerk ★★★★★

Hoe kun je een kelder afdichten?

Hulp of advies nodig?

Gratis inspectie

Gratis inspectie aanvragen?

Om u zo snel mogelijk te helpen kunt u een gratis inspectie aanvragen (ook voor preventie!)

Gratis & Vrijblijvend