Kelderlekkage: hoe los je het snel op?

Als je regelmatig water in de kelder hebt staan, dan kan dat nare gevolgen hebben. Spullen die je er hebt opgeslagen worden vochtig, kunnen beschadigen of bederven. Lekkage in de kelder kan door grondwater ontstaan of een grote hoeveelheid regen. Maar er zijn méér mogelijke oorzaken.

Als er te vaak en te lang vocht in de kelder staat, dan moet je de kelder goed in de gaten houden. Het is bij elke kelderlek namelijk erg belangrijk dat je snel de oorzaak opspoort én zorgt dat het lek nog sneller verholpen wordt!

Kelderlekkage

Hoe kom ik van mijn lekke kelder af?

Ons stappenplan tegen kelderlekkages

Door onze ervaring hebben we een werkwijze gevormd die eenvoudig is en zorgt voor een goede doorloop van een project:

 1. 1. Gratis inspectie

  Wij identificeren de bron van lekkage.

 2. 2. Actieplan en offerte

  Je krijgt van ons een overzichtelijk stappenplan en maatwerkofferte.

 3. 3. Uitvoering

  De gemiddelde kelderlekkage laten verhelpen kost 1 tot 2 werkdagen.

 4. 4. Controle & nazorg

  Wij controleren elke klus nauwkeurig en zorgen voor de nodige nazorg.

Onze voordelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel auctor libero. Suspendisse quis ex luctus, ultrices arcu in, porttitor lacus. Aliquam ultricies velit eu posuere pharetra. Ut vel nulla sed sem hendrerit viverra vitae in dui.

Vraag een gratis inspectie aan

Wij vragen uw adresgegevens zodat onze specialisten uw beter kunnen helpen met uw aanvraag.

Methoden die jouw kelder waterdicht maken

Let op: Het uitvoeren van deze werkzaamheden vergt specialistische kennis. Laat dit dus een van onze experts doen d.m.v. een gratis inspectie.

Gratis inspectie en vrijblijvende prijsopgave ontvangen?

Mogelijke oorzaken van een lekke kelder

Onze professionals
staan voor je klaar!

Mail ons

info@kelderdicht.nl

Deskundig en gecertificeerd partnernetwerk ★★★★★

Kelderlekkages veroorzaken schade!

Veelgestelde vragen over water in de kelder

De kosten van een kelder waterdicht maken zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van de klus. Moet er eventuele bestaande schade worden aangepakt, dan wordt een kelder waterdicht maken er niet goedkoper op.

We willen je wel een rekenvoorbeeld geven: de kosten voor het waterdicht maken van een kelder met vochtwerende folie wordt op basis van vierkante meters berekend. De prijs per vierkante meter kan variëren, maar gemiddeld kun je rekening houden met een tarief tussen €50 en €100 per vierkante meter voor het aanbrengen van vochtwerende folie.

Naast de kosten voor het aanbrengen van de noppenfolie, kunnen er extra kosten zijn voor eventuele voorbereidende werkzaamheden, zoals het repareren van scheuren of het aanbrengen van een primer. Ook kunnen er kosten zijn voor het afvoeren van puin of andere materialen. Lees ook meer over vochtige kruipruimte.

Dat hangt af van het type verzekering dat je hebt. Over het algemeen bieden de meeste verzekeringen voor huiseigenaren dekking voor water dat je huis binnendringt door plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen, zoals kapotte leidingen, stormen en andere natuurrampen. Als de kelder lekkage echter is veroorzaakt door nalatigheid of gebrek aan onderhoud van jouw kant (bijvoorbeeld het niet repareren van scheuren in jouw woning), loopt je het risico dat je verzekering de schade mogelijk niet dekt.

Eerst moet je erachter komen of je te maken hebt met een condensatieprobleem of een lekkage in je huis. In vochtigere omgevingen, zoals badkamers en keukens, kan condensatie optreden en de oorzaak zijn. Lekkages komen ook vaak voor in oudere huizen die niet goed onderhouden zijn of die problemen hebben met het afvoersysteem. De kelderspecialisten van Kelderdicht.nl kunnen jou exact vertellen of het probleem door overmatige condensatie ontstaat of door een lekkage in de kelder of kruipruimte. Lees meer over kruipruimte ventilatie.

Hulp of advies nodig?

Gratis inspectie

Gratis inspectie aanvragen?

Om u zo snel mogelijk te helpen kunt u een gratis inspectie aanvragen (ook voor preventie!)

Gratis & Vrijblijvend